AMSTERDAM- Jong AZ heeft zondagmiddag de derby bij Jong Ajax gewonnen. Op Sportpark de Toekomst trok de ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat met 0-1 aan het langste eind. Smet op de zege was het uitvallen van Vincent Regeling.

AMSTERDAM, 25-03-2018 , Sportcomplex de Toekomst , Voetbal , Jupiler League, seizoen 2017 – 2018, Jong Ajax – Jong AZ

De beloftenclash in de hoofdstad kwam als een diesel op gang en vooral de eerste helft telde weinig uitgespeelde kansen. Wel stichtte de thuisploeg het nodige gevaar, maar doelman Nick Olij stond goed op te letten als dat leidde tot een doelpoging. Zo zag hij een schot van Luis Orejuela recht op zich af komen, tikte hij een venijnige inzet van Noa Lang uit de linkerbenedenhoek en wist hij een krachtige uithaal van Mateo Cassierra met de vingertoppen te toucheren.

Zware blessure
Jong Ajax was wel overduidelijk de dominante partij en dat bracht Haar en Landzaat tot ingrijpen. Zo begon het tweede bedrijf met twee nieuwe gezichten: Anton Fase en Vincent Regeling. De laatste moest er echter vrijwel direct weer af met een op het oog zware blessure. Bij zijn eerste verdedigende actie ging het mis en greep hij naar de knie. Een trieste aftocht per brancard volgde.

AMSTERDAM, 25-03-2018 , Sportcomplex de Toekomst , Voetbal , Jupiler League, seizoen 2017 – 2018, Jong Ajax – Jong AZ

2018-03-26T15:40:21+00:00