Maandag 16 April Street Photography

Tijdens de Canon Explorer Series “The Dutch edition” op maandag 16 april was Schreur Fotografie ingedeeld in Team Ahmet. Wij zijn met 5 andere fotografen Amsterdam ingegaan met een Canon 5D mark IV.

De challenge was om een verhaal te maken van Amsterdam met één foto zonder tekst en uitleg, onder leiding van Ahmet Polat. De bovenste foto heb ik ingezonden voor de jury, hieronder de andere door mij gemaakte foto’s.

Het verhaal achter de foto

Deze jongeman draait in het centrum van Amsterdam een joint onder een boom. Toen ik hem benaderde vroeg hij of ik Engels wilde praten. Ik vroeg hem toestemming om een foto van hem te maken. Dit was geen probleem en hij ging rustig door met het maken van zijn joint.

Hij vertelde mij dat hij uit Argentinië komt en in Amsterdam studeert aan de universiteit. Hij was voor het eerst in Amsterdam maar nu wel al een paar maanden. Hij woont hier nu om zijn studie te kunnen doen.

Terwijl ik met hem in gesprek was draaide hij zijn joint door maar het wilde maar niet lukken. Zijn tip viel er telkens uit en hij moest weer opnieuw beginnen. Graag had ik ook nog de foto gemaakt dat hij hem oprookte. Mijn team met Ahmet Polat was verder gegaan richting Rembrandtplein. Toen besloot ik afscheid van hem te nemen en achter mijn groep aan te gaan.

2018-04-19T19:05:29+00:00